Houtoven bouwen

Pizza, brood en fikkie stoken…

Lekkermelig

Geen reacties

ergens in de tuin
Waar zullen we die pizzaoven nu verstoppen?

Ik werk dan al jaren niet meer als onderzoeker, maar een beetje experimenteren is toch wel een stuk leuker dan een baan als uhmm, techneut bij een hostingbedrijf of zo. Webserver installeren, blogje erop zetten, het is wel handig als je het kan, maar geen spannend werk.

De echte onderzoeker begint met PIZZA. En dan niet zo’n kleffe uit de supermarkt, maar een echte™. Dus zelf deeg maken, lekker beleggen (vooral niet te veel) en dan hup in de zelfgebouwde houtoven geschoven.Het hele internet staat er vol mee, en iedereen heeft natuurlijk de enig juiste methode voor het bereiden van een pizza Als echte onderzoeker ga je dat allemaal lezen, en nogmaals lezen. Voor je het weet heb je je verdiept in vier verschillende soorten houtovens, en de honderden verschillende deegrecepten, om het over het beleg maar niet eens te hebben. En had ik al gezegd dat je er ook overheerlijke broden mee kan bakken? Dat doet de mens al eeuwen, maar blijkbaar is dat ook wetenschap, anders schrijf je dat niet allemaal op.Even een oven bouwen, dat kan toch niet zo moeilijk zijn, en die pizza al helemaal niet. Maar dus eerst maar een gedegen studie.

Daar gaat deze site dus over. Een zoektocht naar een goede oven, dan de handen uit de mouwen, en dan natuurlijk opschrijven wat voor lekker meligs je allemaal kan maken met zo’n ding. Je kan er echt weken mee bezig zijn. Of gewoon je collega’s vervelen met al die verhalen over je woeste plannen….de familie was sowieso al oostindisch doof bij het woord pizza.

 

Cursussen, recepten, een handleiding houtoven bouwen, je vindt het bij Lekkermelig. Lekkermelig is Wil, thuisbakker, en na 9 weken bakkersopleiding nog fanatieker als hobbybakker.

Plaats een reactie