Hoezo melig?

Lekkermelig?

In het dagelijks werk doe ik ‘iets met computers’, namelijk het leukste webhosting bedrijf van Wageningen en wijde omgeving. Toevallig kan je daar op de fiets naar toe, dus blijft er veel tijd over voor andere leuke zaken.

Als liefhebber van brood, pizza, pasta en lekker koken in het algemeen weet ik daar wel raad mee. Iets met meel…. Zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder. En als fanatiekeling kan je daar heel wat uurtjes in steken, niet alleen in het koken zelf, maar ook in alle voorbereidingen. Deze blog laat je daar wat van zien. En niet raar opkijken als er eens iets tussen staat wat wel eetbaar is, maar niet melig…

 

 

6 gedachten over “Hoezo melig?”

 1. Hee bedankt voor al je leuke info.We zijn ook eindelijk begonnen aan ons project houtoven bouwen.Fundering klaar en bezig onderstel te metselen. Nu ook materiaal aan het verzamelen en op zoek naar deurtje. Kwam zo jou houten deurtje idee tegen wat we ook maar eens gaan proberen te maken. Ga zo nog even verder lezen bij je. Maak je hem dan ook luchtdicht met as en water? Dat zagen wij in Griekenland werkt mega. Vrolijke groet flerkje

  Beantwoorden
 2. Hoi,
  Ik maak hem niet luchtdicht met as en water. De deur sluit redelijk nauw, dus de warmte wordt aardig vastgehouden. Met as en water krijg je net een iets betere isolatie.maar dat is bij ons niet echt nodig.
  Overigens is een deur met alleen hout wel redelijk kwetsbaar, hij is bij mij al twee keer in de brand gevlogen 🙂

  Beantwoorden
 3. Geweldig, eindelijk iemand die zelf een oven heeft gebouwd!

  Een vriend in Italië heeft een pizza-oven in de tuin staan, want dat heb je daar. En waarom ik dat niet heb, vroeg hij zich af.

  Ik vroeg me dat toen ook af want ik vind het maken van pizza leuk en het eten van pizza heerlijk, maar toen kwam ik tot de conclusie dat zo’n over uren (3-5) moet voorverwarmen voor gebruik, en dat heeft me ervan weerhouden me verder te verdiepen in zo’n oven.

  Ik vraag me nu af: klopt het dat zo’n over zo lang moet voorverwarmen en dat ik daar dus uren mee bezig ben voordat ik hem kan gebruiken? En zo ja, blijft er dan nog tijd over voor het maken van de pizza? En is het dan nog wel leuk allemaal?

  Als je mij kunt overtuigen dan ga ik er ook weer over nadenken, over zo’n oven…

  Groet,

  Florian

  Beantwoorden
  • Een houtoven heeft altijd wat tijd nodig om op te warmen, bij mij is dat meestal zo’n 2 a 3 uur. Maar daar hoef je natuurlijk niet de hele tijd bij te blijven, kan je in de tussentijd wat lekker beleg voor je pizza’s maken, je deeg uit de koelkast halen, en dat soort dingen.
   Het maakt trouwens heel erg uit wat voor oven je hebt, hoe groter en dikker de wanden en de bodem, hoe langer het duurt. Het maakt ook nogal uit of je alleen een oven voor pizza maakt of ook voor brood. In het eerste geval kan je hem wat simpelere houden en is ie dus ook sneller op te warmen.

   Beantwoorden
 4. Leuke site en zal af en toe wat bij je “snuffelen” als dat mag..
  Zag dat je ook iets met koken doet..
  Waar liggen je interesses daar…??
  Ik zelf namelijk heb 20 jaar in die keuken gestaan en doe nu nog dagelijks met net zoveel passie als jij voor het brood een en ander met het voedsel en dat in de breedste zin van het woord..
  Nu ook brood erbij (wil de desemrichting in) en heb in mijn opleiding wel wat brood gebakken maar conventioneel dus echt op de pro bakkerij gericht..
  Desem is toch een ander verhaal..
  Wie ben ik?? Ik maakte eens een verkeerd opmerking over iets met IKEA…
  Sorry dat het gebeurde…
  Ben erg benieuwd waar je passie op het gebied van koken ligt…

  Beantwoorden

Plaats een reactie